13 Şubat 2017 Pazartesi

Bir Yetenek Olarak Teknik Direktör Sergen Yalçın

Yetenek yönetimi konusunda çalışan bizler için,şirketlerin dışında farklı alanlardaki yeteneklerde çalışma konusu olmalı. O yeteneklerden birisi Kayseri Spor Teknik Direktörü olarak görev yapan Sergen Yalçın. Çoğumuzun Beşiktaşlı Sergeni.Ben de Sergen diye devam etmek istiyorum.

Futbolculuk yeteneklerini çok sayıda takımda sergiledi. Oynadığı reklamdan " Koşsaydım Barselona'da oynardım" cümlesini hatırlıyoruz. Kendini bilen bir yetenek olduğu kesin. Bunu futbolda çok önemli bir referans isim olan Mircea Lucescu söylemişti. "Bu çocuk 20 dakika oynayınca maçın skorunu değiştiriyor, 90 dakika oynasa neler olurdu düşünün" derdi. Ve eklerdi, arada bir 90 dakika oynuyor ama en önemli eksiği devamlılığı.

Gelelim teknik direktörlükteki yeteneğine. Gittiği her takımda fark yarattı. Sergen dokundu böyle oldu dedirtti. Keyifli, izleyenlere heyecan veren maçlar oynattı takımlarına. Teknik direktörlükte de bu yetenek fark yarattı. Sorun değişti mi? Hayır. Devamlılık konusunda belki kulüplerin yöneticileri, belki Sergen uzun süreli birlikte olamadılar.

Bu günlere gelelim. Sergen bir süre boşluktan sonra, teknik direktör olarak Kayseri sporun başında. Takım yöneticilerini kutluyorum. Sergen gerçekten iyi seçim. Yeter ki devamlılık şansı tanısınlar. Teknik direktörlük yaptığı her takımda kendini geliştirmiş ve geliştiren bir Sergen var. Futbolcu seçimi, transfer anlayışı ve saha kenarındaki duruşu bile artık hem özgüvenli ve iddialı.

Beşiktaş'tan puan aldı, Beşiktaş kötü oynadı veya oynatıldı dediler.Yetmedi Fenerbahçe'den puan aldı. Fenerbahçe kötü oynadı veya oynatıldı dediler. Üstüne Galatasaray'dan puan aldı, Galatasaray kötü oynadı veya oynatıldı dediler. Bu kadar görmezlikten gelmeyelim.Doğrusu Sergen iyi hazırlandı, takımı iyi hazırladı.Takımı iyi oynadı ve puanları aldı.Bunu söylemek niye zor? Şenol Güneş'ten iyi oynattı, Dick Advocat'tan iyi oynattı,Jan Riekerink'ten iyi oynattı.Bir kez olsa rastlantı deriz ama üç iddialı teknik direktörü mat etti.Bu üç takımında başı için, gelecekte en ciddi teknik direktör adayı olarak konuşulacak.

Sergen ülkemiz futbolu için, teknik direktör olarak da bir armağan.O bir star teknik direktör. Sergene yatırım yapalım. Kendini geliştirmesi için uluslararası platformlarda eğitim almasını sağlayalım. İçeride ve dışarıda aranılır hale gelecek bir teknik direktör olacak. Zeki, oyunu okuyor, hızlı düşünüyor, yenilikçi ve futbolun ne istediğini biliyor. Elindeki kaynakları iyi kullanıyor.

Kızdığımız veya eleştirdiğimiz eski alışkanlıklarını unutalım. Kıskanıyor ve bu nedenle eleştiriyoruz diye düşünüyorum.Yetenekler ve Starlar bu tür ayrımcı yaklaşımlarla çok karşılaşır. Yapmamız gereken gözümüzün önündeki bu yeteneği yönlendirmek, katkı sağlamak olmalı.1972 doğumlu bir futbol sihirbazı genç teknik adam var karşımızda.

Bu Sergen dünya futbolunda bizim gururumuz olabilir.
Sergen Yalçın bizim Pep Guardiola'mız olabilir.

Yücel
http://insankaynaklarideneyimleri.blogspot.com.tr